4 περιπτώσεις όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ασφάλιση Ζωής

Εάν σας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το ζήτημα της ασφάλισης ζωής, ίσως γνωρίζετε ήδη κάποιες πληροφορίες για τα ασφάλιστρα που θα κληθείτε να πληρώσετε και το ποσό για οποίο μπορείτε να ασφαλιστείτε. Ίσως όμως να μην έχετε εξετάσει ακόμη τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι αγαπημένοι σας να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους.

Ένα από τα βασικά σημεία που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορούν να επωφεληθούν από τα χρήματα που θα λάβουν από την ασφάλιση ζωής σας με οποιονδήποτε τρόπο επιλέξουν – δεν υπάρχουν περιορισμοί. Και επιπλέον, ορισμένοι ασφαλιστές εγγυώνται την καταβολή του ποσού σε μετρητά εντός 24 ωρών, προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούν να καλυφθούν οι δαπάνες που προκύπτουν αμέσως μετά την απώλεια ζωής ενός ανθρώπου.

Δεδομένης της ελευθερίας με την οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα, ίσως είναι ωφέλιμο να αναφερθούμε σε 4 πιθανούς τρόπους χρήσης της ασφαλιστικής παροχής. Ενδεχομένως να έχετε ήδη σκεφτεί κάποιους από αυτούς και οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που θα καταβληθούν στη δική σας περίπτωση.

 

1. Πληρωμή υποθηκών και δανείων

Στις μέρες μας, είναι πολύ πιθανό σε περίπτωση απώλειας της ζωής σας, να απομείνουν ορισμένα χρέη με τη μορφή υποθηκών ή δανείων και τα απαραίτητα αυτά έξοδα θα πρέπει να καλυφθούν. Εάν  έχετε αναλάβει οποιαδήποτε τέτοια προσωπική δέσμευση, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πώς θα μπορέσει να καλυφθεί από τους αγαπημένους σας, όταν εσείς δεν θα βρίσκεστε πλέον μαζί τους.

 

2. Έξοδα φροντίδας και εκπαίδευσης παιδιών

Εάν έχετε ήδη δικά σας παιδιά, ή ακόμη και εγγόνια, τότε γνωρίζετε ότι τα καθημερινά έξοδα για την ανατροφή τους είναι υπέρογκα, φτάνοντας κατά μέσο όρο το αστρονομικό ποσό των 200.000€ ανά παιδί! Αφού φροντίσετε τα υπόλοιπα άμεσα έξοδα, αναμφισβήτητα βασική σας προτεραιότητα θα αποτελεί να εξασφαλίσετε ότι οι αγαπημένοι σας θα λάβουν βοήθεια για τα έξοδα ανατροφής των παιδιών εάν δεν βρίσκεστε πλέον μαζί τους, όπως για παράδειγμα την καθημερινή φροντίδα και το συνεχές κόστος εκπαίδευσης.

Λιγότερο προφανή θέματα τα οποία ίσως δεν έχετε συμπεριλάβει είναι επιπρόσθετα έξοδα που σχετίζονται με την φροντίδα των παιδιών την οποία επί του παρόντος παρέχετε οι ίδιοι, και αν δεν είστε διαθέσιμοι, και δεν έχετε ένα κηδεμόνα (συχνά χωρίς καμία χρέωση) για τα παιδιά ή εγγόνια σας, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για βοήθεια και αυτή συνήθως κοστίζει. Εάν χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια για τη φροντίδα των παιδιών, τότε σίγουρα αυτή αποτελεί έναν από τους τρόπους με τους οποίους οι αγαπημένοι σας μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματα που θα λάβουν από την ασφάλιση ζωής σας.

 

3. Έξοδα κηδείας

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο προφανές παράδειγμα, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πιθανώς το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό όταν εξετάζουν τον καλύτερο τρόπο χρήσης της παροχής - και δικαιολογημένα! Με το μέσο κόστος μιας κηδείας να ανέρχεται στα 3.000€, σίγουρα χρειάζεται να προσφέρετε στους αγαπημένους σας σημαντικούς οικονομικούς πόρους που θα εξοφλήσουν τα έξοδα κηδείας και η ασφάλιση ζωής αποτελεί αναμφίβολα έναν πολύ καλό τρόπο για να διασφαλιστεί η κάλυψη αυτών των δαπανών.

 

4. Αγορά ενός αναμνηστικού που θα σας θυμίζει τους αγαπημένους σας

Στη 4Life Direct, τίποτα δεν ζεσταίνει περισσότερο τις καρδιές μας από τις ιστορίες πελατών μας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την ασφαλιστική παροχή για να αγοράσουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό και μοναδικό για εκείνους, ώστε να τους θυμίζει τους αγαπημένους τους! Για παράδειγμα, μία πελάτης μας χρησιμοποίησε την ασφαλιστική παροχή για να αγοράσει ένα είδος σπάνιου φυτού, που για την ίδια και τον σύντροφό της είχε πραγματικά ιδιαίτερη σημασία. Αυτή είναι μια αληθινά συγκινητική ιστορία που απεικονίζει απόλυτα τη δύναμη και τη σημασία που μπορεί να προσφέρει η ασφάλιση ζωής στους ανθρώπους - σας συνιστούμε πραγματικά να εξετάσετε αυτό το ενδεχόμενο!